söndag 10 februari 2008

Ett litet steg......

Vaknade i morse med munsår i bägge mungiporna. Taxotere är verkligen en överraskningarnas medicin. Det ena avlöser det andra. Inget kommer smygande. Det kommer från den ena dagen till den andra.

Jag har köpt en stegräknare. Fastän kroppen är trött så vill ändå huvudet för det mesta. Och det är väl tur det.
Läste lite på nätet om att använda en stegräknare.
En människa mellan 40-50 år behöver gå 11000 steg om dagen om man vill gå ner i vikt.
Så många steg finns det inte en chans, att jag kommer upp i nu.
Var ute och gick med A idag. Vi gick en mycket längre runda än vad vi brukar. Den tog en och en halv timma.
Hade inte hon varit med så hade jag aldrig orkat. Med hennes hjälp går det bra. Vi tjattrar så mycket att jag inte märker hur långt vi går. Men visst tog det på krafterna.
Jag var helt slut när jag kom hem. Så här långa sträckor orkar jag inte gå första veckan efter behandlingen. Då blir det korta promenader på kanske högst 20 minuter.
Tänkte ändå att det kunde var kul att ha den där stegräknaren. Den kan höja min motivation när jag har som mest värk och är som tröttast.

Har även köpt en smoothiemaker. Med den gör jag rena vitaminbomberna. Jag blandar hej friskt. Apelsin, clementin, banan kiwi, äpple, frysta blåbär,hallon och jordgubbar.
Toppar med lite vaniljyoughurt och apelsinjuice. Ja inte alla dessa frukter i samma förstås. Idag blev det, frysta blåbär och jordgubbar, en banan en clementin och en kiwi, och så lite vaniljyoughurt + lite apelsinjuice.
Otroligt gott. Tog med mej "drinken och la mej i ett varmt bad efter promenaden. Sen är det bara att blunda och låtsas att man befinner sej på varmare breddgrader.

Jag tror nog att frisk luft och vitaminer är den bästa medicinen för att motverka den här otroliga tröttheten.

Man gör så gott man kan i den här tangon........

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kikar in och kollar läget med dig.

Kramizzar

Lena sa...

Vad du är duktig med dina promenader - jag var en lus under mina tax.beh....och det låter smaskigt med smoothies (jag levde på choklad för frukt smakade skit)
Kram
L

Jag Hellen sa...

Hej lolla
Tack för titten;=)
Kram Bea

Jag Hellen sa...

Lena. jag har alltid tyckt om att promenera. Första veckan efter behandlingarna så blir det bara micropromenader. Sedan går det bättre. Mår riktigt dåligt om jag inte kommer ut en dag.
Smoothies är mmmm...
Kram Bea

Anonym sa...

Hej!

Tack för dina ord! Du fick det att låta så ljust och jag behövde verkligen det. Tack!

Hälsningar Karin

Jag Hellen sa...

Karin. Det var så lite så.
Kram Bea