onsdag 5 december 2007

Reflektioner

För mej innebär cancern att jag nu mer än någonsin tittar tillbaka och reflekterar över mitt liv.
När jag tittar på dom sista fem åren och ser hur jag har suddat ut gränserna av mej själv på så många sätt.
Jag började trampa snett i livet men märkte inte hur snett det blev. Jag satte mej själv i olika situationer som jag inte kunde reda ut. Hela tiden gled, vad som var rätt och fel iväg.

Jag valde relationer som jag inte skulle drömma om att välja idag. Jag valde dom i ren panik för att inte behöva vara ensam med mej själv.
Jag intalade mej själv att allt var okej. jag visade omvärlden en attityd att jag var stor och stark, att jag hade rätt och dom hade fel.
Det tog några år att vakna. När jag började vakna så gjorde mitt liv så ont att jag länge kämpade för att somna igen.
Till slut insåg jag att, om jag ville ha en förändring, så var jag tvungen att stå på egna ben,och äntligen var jag beredd att ta det steget.

Efter det blev vardagen ganska skrämmande. Jag stod själv, alldeles själv.
Yr av min befrielse staplade jag runt ett par månader. Inrättade mej i en ny vardag. Men jag tittade mej inte spegeln. Jag vågade inte möta mej själv.
Till slut fick jag nog av min egen rädsla. Sökte hjälp och började sakta sakta möta mej själv, ansikte mot ansikte.
Ångesten var stor. Länge. Men jag började yrvaket ruska mej själv till liv och upptäckte hur mycket jag har missat och hur mycket jag har försakat.
Jag såg livet igen. Jag såg ett liv jag tyckte om.

Så fick jag cancerbeskedet. Det kunde ha däckat vem som helst. Jag grät. Jag var rasande. Inte nu! Jag förbannade den Gud som satte krokben för mej, tills jag insåg att det inte var Gud som gjorde att jag snubblade. Det var ju jag själv. Insåg att cancerbeskedet kom precis i den tidpunkt där jag faktiskt kunde hantera det.
Jag hade precis vaknat upp och valt att leva igen.

Det är lustigt hur mycket bättre jag mår överlag nu, med cancer och allt, än vad jag har gjort dom sista åren. Du strålar säjer människor till mej. Du ser ut att må fantastiskt bra.
Och det gör jag. Mitt i allt elände och alla svåra stunder så mår jag fantastiskt bra överlag. Hur konstigt det än låter.

Jag är kär.
Nyförälskad i livet!
Är det inte härligt!

4 kommentarer:

Bågan sa...

Fantastiskt av dej att klä av dej helt naken inför oss...
Puss-o-prutt på hela du! // Eva

Jag Hellen sa...

Eva,Du skulle bara veta. Jag har mer kläder på mej nu än vad jag någonsin haft.
Pusspruttar tebax!
Bea

Anonym sa...

skall sägas att den mest effektiva varianten av medisinsk cannabis är olja.. gjord av typen indica.. kurerar alla typer av cancer o som Rick Simpson säger; säg en sjukdom som inte kan kureras av oljan.. SE filmen "Run From The Cure"

Anonym sa...

Jag Louis Paris, i åldern 59 gång med denna djävulska sjukdom som kallas cancer "när jag hörde om den magiska olja som kallas cannabis olja jag beslutat att ge det ett försök. Men hur man får det blev ett problem, jag letade efter, och kom över medicinsk Rick Simpson olja, kontaktade jag Dr. Rick Simpson på Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com via e-post som har hjälpt många patienter med cannabisolja, så jag gav det ett försök och inom fem dagar, var min cannabis olja som levereras till min dörr, avsatt som han gav mig instruktioner om hur du använder oljan. och inom 3 veckor efter min ansökan har jag sett en enorm förändring i min hälsa so far so good Jag blir starkare varje dag, allt tack vare den uppriktiga läkare.