lördag 29 december 2007

Alla har inte haft det så bra som jag i jul

Om du vaknade i morse och kände dej mer frisk än sjuk är du mer lyckligt lottad än de miljoner människor som kommer att dö denna vecka.

Om du aldrig varit utsatt för rädslan i strid, ensamheten i fångenskap, smärtan från tortyr eller känslan av svält - då har du det bättre än 500 miljoner människor i världen i dag.

Om du kan gå till en gudstjänst utan att vara rädd för att bli förföljd, arresterad, torterad eller dödad är du mer lyckligt lottad än 2 miljoner av dina medmänniskor.

Om du har mat i kylen, kläder att bära, tak över huvudet och ett ställe att sova på är du rikare än 75 procent av världens befolkning.

Om du kan läsa detta är du dubbelt lyckligt lottad, då har du haft råd att köpa en dator och kan dessutom läsa - 2 miljarder människor på jorden kan inte läsa alls.

2 kommentarer:

Anonym sa...

bea, Min Vän;
Då jag stannar upp och bara ÄR, kan jag känna att jag är väldigt lyckligt lottad.
Det är när jag tror att det förväntas att jag skall GÖRA en massa saker, eller då jag själv tillskriver mig rollen att vara mer eller mindre oersättlig som jag i bland "ömkar mig."

Det är ett av glädjeämnena med att bli äldre att jag blivit så mycket bättre på att bara VARA.

Jag har mycket att vara lycklig över.

Nu önskar jag Dig, bea, Min Vän;
Ett Riktigt Gott Liv i Det Stundande Året och En riktigt Stor Kram:
Tisa

Jag Hellen sa...

Tisavännen! Många av kraven som ställs på oss ställer vi själva. Orimliga höga krav. Vi duger ju och älskas av andra precis som vi är. Det är vi själva som påstår att vi inte duger.
Jag tror jag ska börja varje dag hädanefter med att titta mej i spegeln och säja: Lilla vän. Jag älskar dej. Du duger precis som du är. Usch. Det kändes svårt till och med att bara skriva det nu;=)
Varför är det så?

Gott Nytt År till dej min nyfunne vän!
Kram Bea