lördag 29 mars 2008

Kluddmaja. Det är jag det!

Ingen feber på två dagar nu men jag har en hosta som är jättejobbig. Särskilt när jag ligger ner. Det "bubblar och fräser" i luftrören varje gång jag andas ut.
Är lite orolig hur det ska gå med strålningen nästa vecka. Det är ju superviktigt att man ligger absolut still. Hur ska jag kunna det med en sådan hosta. Nåväl det är ju ett par dagar kvar så det kanske hinner gå över. På måndag ska jag simulera en strålning. Den riktiga strålningen börjar inte förrän på tisdag. Hoppas verkligen att det har gått över då. Jag vill inte skjuta på det. Ju fortare jag kommer igång ju fortare blir det klart.

Blev ju kryssmarkerad i tisdags. Ett kryss mellan brösten. Hm, ja, det finns ju bara ett bröst... + ett kryss ca 20 cm under varje armhåla. Det gjordes med en sådan där penna som används när man markerar något inför en operation.
Jag blev tillsagd att fylla in dom med bläck om dom skulle blekna. Men det gjorde dom inte i första taget sa sjuksköterskan. På natten hade jag feber och svettades som en gnu till följd av att kryssen nästan var borta.
Tog en penna och skulle fylla i dom igen. Det fram gick bra men dom på sidorna var värre. Dels sitter dom ganska högt upp så en stukning på armen var inte långt borta. Sedan blir det ju helt fel när man ska titta i en spegel och göra det. Vänster blir höger och höger.. . Mina ögon gick helt i kors.
Med en bläckpenna fick jag dessutom ta i riktigt och då var det ännu svårare att få det rätt.
Fick då den briljanta idén att ta en sådan där penna man kan skriva på plast och dylikt. Oj oj, då blev det superkladdigt. Inte var det raka streck längre. Det liknade mer en karta över Sveriges åar.
Att det skulle vara så svårt. Fattar inte varför man ska göra det en vecka innan strålningen. Vore väl bättre att göra det dagen innan.
Ringde strålningsenheten med lite lätt panik. Men dom lugnade mej och sa att i värsta fall fick dom göra en ny mätning (dosplaneringstomogrofi)
I vilket fall som helst så har jag bestämt att i nästa liv ska jag bli kroppsmålare.
Med UTBILDNING!

10 kommentarer:

Kristallen/Obs ny bloggadress: www.kristallens.blogg.se sa...

Ja varför gör dom inte målningarna samtidigt, EN VECKA innan e ju omöjligt o ha dom kvar o dessutom måla dit dom själv. Usch fy, jag hade gått genom jorden om dom ringt mig o sagt att jag måste in med en gång efter scinten (bara dom nu inte gör det på måndag) Stackars dig, vilket helsike innan du fick reda på att det "bara" va förslitningar. Håller med denna sablans väntan, blir snart galen på riktigt. Va rädd om dig kram Christel

Nina sa...

Skönt att höra att febern har gått ner. Men hosta är ju inte kul..
Förhoppningsvis försvinner den till nästa vecka..

Det där med kroppsmålning är häftigt...
Tänk att kunna måla så coolt...
Och ja... en utbildning är nog inte helt fel..
kram nina

Anonym sa...

Hej vännen! Hoppas nu att den eländiga hostan ger med sig så att du kan strålas som planerat!
Jag hör av mej om jag ska till Lkpg så kanske vi kan träffas och ta en fika! Vore så himla kul att träffa dej!
Ha det gott! Kram Helena

Soulsister sa...

Känner igen det du skriver! Ifyllnad av prickar o kryss, haha. Jisses som man höll på.
Men du den där hostan låter inte bra. Lunginflammation?
Be sköterskan boka in en tid till doktorn, du behöver rejäl hostmedicin.

Kram o krya på dig

Anonym sa...

Har läst lite bakåt och sett hur det går för dig. Du är makalös som bjuder in oss att läsa om hur det går till och hur du har det.
Bamsekram och ett litet sorry för att jag hälsar på så sällan. Har varit i ett mörkt hål själv om jag säger så. Men anar solen i fjärran nu.
Kram igen.
Carina

Jag Hellen sa...

Christel. Hoppas att du har fått svaren och att dom var bra.
Kram Bea

Jag Hellen sa...

Nina. Ja det var en ny idé jag fick;=) visst är det fint. Jag har sett några på tv som varit målade. Det är riktiga konstverk.
Kram Bea

Jag Hellen sa...

Helena. Gör det. Det vore himla roligt att träffa dej.
Kram Bea

Jag Hellen sa...

Soulsister. läkaren har lyssnat på mina lungor. Dom är ok. Det är en luftrörskatarr jag har.
Ja inte är jag vacker men nu är jag tauerad så nu får strecken blekna.
Kram Bea

Jag Hellen sa...

Hej Carina. Jag är lika dålig jag på att kommentera mellan varven. Är inne och läser hos dej ganska ofta. Hoppas att det ljusnar för dej nu. Det är du värd.
Kram Bea