söndag 18 november 2007

Storebror ser dej!

Det har varit mycket uppståndelse om den populära sajten Facebook. Facebook är som en tatuering du aldrig får bort, skriver Aftonbladet. Det är ju så och det kanske man inte alltid tänker på, att allt vad som hamnar på nätet kan ses över hela världen. Det kan även användas i andra syften än vad man hade tänkt själv.

Jag har något som kallas Statcounter på min blogg. Jag fick se det hos några andra bloggare Det är dom små siffrorna på höger sida på bloggen. Jag trodde först att den bara räknade besökarna på bloggen,men när jag registerat mej för att använda den fick jag se att den gör mer än så.
Dels räknar den alla besök på min blogg. Jag kan även gå in och kolla vilka som har besökt bloggen. Jag kan se vilken stad personen ifråga kommer ifrån. Vilket bredbandsbolag som används. Man kan tom se vilket operativsystem personen i fråga har. Typ Windows 98, Windows Vista, Mac osv. Vilka tider man har besökt bloggen osv.
Alla bloggare tycker väldigt illa om anonyma kommentarer. Särskilt dom illvilliga. Då kan det vara intressant att gå in och se efter var den personen kommer ifrån.
Är det från samma stad så kan man ju alltid undra om det är någon man kanske känner som har ett horn i sidan till en.
Statcounter kan vem som helst skaffa. Om man klickar på mina siffror så kommer man in på deras sida.

Roligt är att se är vilka länder besökarna kommer ifrån. Jag har haft besök från Buenos Aires. England, Norge och Finland.

Ja, vad kan man tycka om det här då? Att man kanske ska vara försiktig med vad man lägger ut på nätet. Internet har ju öppnat en värld där det är svårt att gömma sej.
Har man en blogg eller hemsida, eller har registrerat sej på någon sida tex Facebook, så kanske man ska tänka sej för lite.
För allt man skriver om sej själv, visar bilder på sej själv, finns tillgängligt. För vem som helst, över hela världen.

Lite ruggigt är det allt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det lite ruggigt, man kan få veta allt om en människa man inte känner, eftertanke är nog klokt! I ditt fall med bloggen tycker jag att det är fullt befogat att kolla vilka som tittar in!
Men du, vad är de för en tid du sitter vid datorn? Fem på morgonen?
Znark,
Sara

Jag Hellen sa...

Sara. Blogspot är inte svenskt. Dom kör inte med svensk tid. Jag tror att kl var ungefär halvfyra i eftermiddag när jag skrev inlägget. Enligt din kommentar så skrev du den kl 13,28 och det stämmer ju inte.

Kram Bea

Anonym sa...

aha!
tänkte inte på det...