fredag 14 september 2007

Tänk om det kunde vara en mardröm. Då skulle jag vakna upp.

Ja så var det då dags för läkar besök. Jag hade ju det på känn men beskedet kom ändå som ett hårt knytnävslag rätt i magen
Tumören har spridit sej till 1 lymfkörtel. Det innebär att jag kommer att få både cellgift och strålning. Den är dessutom hormonkänslig vilket innebär hormonbehandling i 5 år. Ska jag vara lite positiv så kunde den ha spridit sej i fler lymfkörtlar än i en. Det kan minska cellgiftsbehandlingarna. Biverkningarna på hormonbehandlingen är bla att jag kommer att komma i klimakteriet på en vecka. Mina vener är väldigt små så jag kommer att få en liten dosa inopererad att få cellgifterna i. En så kallad Porth Cat. Det är inte bra om venen skulle gå sönder eftersom cellgiftet är just, giftigt. Att ha bröstcancer innebär en ökad risk för skelletcancer så jag ska göra en skelletröngen och en datortomografi. Jag kommer att bli kallad till onkologen inom två veckor för att få ett behandlingschema. Min rörlighet i armen var inte så bra så jag ska gå till en sjukgymnast. Strålningen gör att musklerna stelnar till så det behöver åtgärdas innan. Jag får prova ut två peruker. Har väldigt svårt att tänka mej själv utan hår men det är något jag måste räkna med.

Jag är i lite chocktillstånd just nu
Väldigt liten
Väldigt ledsen och
Väldigt rädd.

6 kommentarer:

Anonym sa...

kramar om

Jag förstår hur det känns att vara väldigt rädd, liten och ledsen. Det går inte över för att dagarna går , men där i mellan kommer du att vara stark, modig, lite mindre ledsen och rent av lycklig (ibland för mycket konstiga saker och händelser.
I morgon kommer en ny dag och snart märker du att du har bara att läge att välja på och det är framåt! Och då är inte cytostatikan gift utan faktiskt underbar medicin, som kommer göra dig frisk!

Jag Hellen sa...

Jo jag vet att jag ska tänka att cytostatikan är en underbar medicin. Vad jag menar är att det är ett gift för cancercellerna och att det kommer att ta död på dom. Vet också att det inte är bra om det kommer utanför venerna. Därav den lilla dosan, då slipper jag ju också att stickas en massa gånger.
Kramar till dej.

Anonym sa...

Ialla fall är prognosen ganska bra för bröstcancer. En kompis till mig hade cancer i tjocktarmen, men han är frisk nu.
Det finns bara en sak att göra: kämpa, kämpa, kämpa!

Jag Hellen sa...

Det ska jag Stefan. Jag är en fighter. Men idag är måste alla känslorna få komma. Imorgon torkar jag tårarna. Jag lovar.

Anonym sa...

Ok, nu har jag läst såg inte detta igår. Det känns tufft att läsa om detta, men det är ju många som blir friska idag av de som får cancer. Min svärmor som hade en tuff sort av lungcancer är idag bra, hennes tumör är kronisk men vilande nu. Jag ber för dig och tänker på dig min vän.
Varm kram carina

Anonym sa...

I want not concur on it. I think polite post. Especially the title-deed attracted me to study the intact story.